My tattoos#2

Not down with fur!

714bacc9b8f62deffa4b96d24204f280 0196dd185886f4ec181c48dd159c66b3

Mange bloggere kommer ind på deres mening omkring pels på et eller andet tidspunkt i deres blog tid. Jeg har valgt at give min mening til kende allerede nu. Der er mange forskellige meninger om emnet. Som overskriften siger er jeg imod pelsindustrien, også hos farme som eftersigende skulle give dyrene gode forhold. For er det virkelig nødvendigt at gå med pels når vi i det 21.århundrede har alle muligheder for at holde os varme på andre måder? Jeg forstår ikke hvorfor dyr skal opdrættes til at dø for moden, og om dyrene har haft gode forhold gør ikke pelsindustrien retfærdig efter min optik. Jeg er godt klar over at der findes mange forskellige pelsfarme, og at nogle er værre end andre. Typisk er det også de værste eksempler som fremhæves, dog kan jeg alligevel ikke lide pelsindustrien eftersom dyrene dør for deres pels. Dyr er fantastiske væsner som ikke har bagtanker eller forsøger at forvolde skade for at være onde. Dyr reagerer efter deres instinkter og derfor ved jeg også at mine katte ikke forsøger at forvolde mig skade hvis de siger fra, derfor kan jeg på mange måder bedre lide dyr end mennesker. Dyr har aldrig gjort mig ondt, til gengæld har mange mennesker gjort mig ondt med vilje.

Jeg oplever ofte at dem som går med pels også er folk der er fashionistas med stort F, og dermed er ligeglade med dyrs forhold så længe de selv kan se godt ud. Dette er efter min mening et dårligt karaktertræk og jeg dømmer ærligtalt folk der går i pels. Jeg kender mange som går med pels, og jeg kan da også lide de fleste hvilket betyder at jeg ikke kommenterer på det. Hvis de spørger om min ærlige mening er det en anden sag. På baggrund af min stærke meninger omkring emnet, vil jeg heller ikke arbejde i virksomheder som sælger pels, det ville være at gå imod mig selv og det kan alverdens penge ikke lave om på.

Dette betyder ikke at jeg ikke synes pels kan se godt ud, jeg forstår bare ikke hvorfor folk har behov for at købe ægte når der findes mange faux udgaver som giver det samme look og samtidig giver god samvittighed. Jeg ejer ikke selv faux pels, mest fordi jeg kommer til at se dobbelt så stor ud som jeg er, hvilket jeg ikke synes er specielt flatterende 😉

På trods af mine stærke meninger omkring pelsindustrien, er jeg stor tilhænger af at bruge hele dyret hos de dyr som slagtes i kødindustrien. Dette er hovedsagligt grunden til at jeg hader pelsindustrien, da de ikke behandler dyret godt, slår dem ihjel på skrækkelige metoder og at de udelukkende opdrættes så folk kan bære deres hud. På baggrund af dette er der efter min mening stor forskel på henholdsvis pels – og kødindustrien. Derfor har jeg heller ikke noget imod skind fra kødindustrien som bruges i indretningen, til læderprodukter eller anden beklædning.

 

English: 

As the headline says I’m against fur, also against the farms that reportedly should treat the animals with respect. I don’t understand why animals should die for fashion, and I never will. We have so many opportunities to keep us warm during the winter, so why do we have to kill animals for that? It would be a diffrent matter if we lived during the stoneage. That’s why I won’t work for any company that uses fur in their collections, no amount of money can change that. I do think that fur can look very good in contrast to other materials, I just don’t understand why anyone would buy real fur, when there’s a lot of faux fur options out there. 

All though I have a very strong opinion about fur, I do support the idea of using the whole animal when animals are slaughtered in the meat industry. The reason why I hate the fur industry is that they usually don’t treat the animals as they should, kill them in horrible ways and kill them mainly for their skin. 90 % or more is just left to rot, which is wrong in my opinion. Since all animals that are slaughtered in the meat industry are used for diffrent purposes and nothing is left to rot, I don’t have anything against people that uses skin as decor or leather products for diffrent purposes. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

My tattoos#2